Провансалски хляб с мед и зехтин
60
Време за приготвяне: 1 час + 4 часа за втасване
I
Степен на трудност - Лесна
Бавното втасване на този хляб трансформира първичните аромати на зехтин, мед и цитруси в съблазнителен средиземноморски пейзаж от ухания.
СъставНеобходими продукти за 1 хляб
- 500 г брашно
- 25 г прясна мая
- 75 г мед
- 150 мл лек зехтин
- 1 портокал
- 1 лимон
- 1 ч. л. средиземноморска шарена сол
Начин на приготвяне
- 1.
Маята се разтваря в 250 мл хладка вода, добавят се 200 г от брашното и се оставя за 45 мин.
- 2.
Добавят се зехтинът, останалото брашно, кората от портокал и лимон, шарената сол и медът. Леко се разбърква и се оставя за 3 часа.
- 3.
Тестото се разстила във форма с диаметър 30 см и се оставя за 1 час.
- 4.
Изпича се в загрята фурна на 220° С за 15 мин. Изважда се от фурната и се намазва със зехтин.
Май 2017
Още подобни рецепти
Коментари