Начало За нас Реклама Контакти

Пролетна тарта

Снимка за Пролетна тарта
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Издържана в традициите на френските кишове и англо-саксонските пайове, тази рецепта ще ви свърши чудесна работа по всяко време на деня. Нали можете да си представите колко питателна и вкусна ще е закуската с пролетна тарта и чаша айрян? Не? Опитайте и вече ще знаете! :)

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г бутертесто
  • 300 г спанак и/или киселец, нарязани
  • 1 връзка пресен лук, нарязана на ситно
  • 1 с. л. зехтин Extra Light
  • 1 ч. л. 5 билки Провансал
  • 3 яйца
  • 200 г заквасена сметана
  • 4-5 печени чушки, нарязани на ситно
  • 2 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 200 г пушено топено сирене, настъргано
  • 100 г краве сирене, натрошено
  • 100 г сурови тиквени семки или нарязани орехи

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бутертестото се изрязва по диаметъра на тавичка за печене (24 см), поставя се в нея и се оформя ръбче. Пече се във фурна, загрята до 200° С, за 15 мин., като от време на време се вади от фурната и се притиска с помощта на кухненска ръкавица.

  2. 2.

    Спанакът и пресният лук се слагат за 1-2 мин. в загретия зехтин, за да позавехнат. Добавят се мащерката и риганът.

  3. 3.

    Яйцата се разбиват със сметаната, прибавят се чушките, копърът и двата вида сирене. Слагат се спанакът и пресният лук.
    Сместа се изсипва в полуизпечената кора, поръсва се със семките и се слага във фурната за още 20 мин.

Полезно: При работа с бутертесто, ниската температура е много важна за доброто му бухване при печене. Затова сложете дъската и ножа, които ще използвате за оформяне на тестото, за половин час в хладилника. Изрезките от тестото може да завиете на рулца, да поръсите с малко пипер и настъргано сирене и да изпечете като дребни хапки. Времето за печене е толкова по-кратко, колкото по-малки са рулцата.

Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари