Постни бананови кексчета
СъставНеобходими продукти за 12 броя
- 1 ч. ч. соево или ядково мляко
- 1 с. л. ябълков оцет
- 1 с. л. ванилова захар
- 1 с. л. ром
- 70 мл ябълково пюре
- 1 ч. ч. кафява пудра захар
- 2 големи банана, смачкани на пюре
- 70 мл зехтин Extra Light
- 2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
- 2 с. л. оризово или царевично брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 щипка канела
- за поръсване:
- 2 с. л. слънчогледови семки
-
1 с. л. кафява кристална захар
Начин на приготвяне
- 1.
Млякото се разбърква с оцета и ванилената захар.
- 2.
Ябълковото пюре се разбърква със захарта, бананите и постепенно се добавя зехтинът.
- 3.
Двата вида брашно се пресяват заедно с бакпулвера, канелата и содата. Отделените трици се връщат в сместа.
- 4.
С дървена лопатка се разбъркват заедно плодовата, млечната и брашнената смес. Тестото се сипва във формички за мъфини и се поръсва със слънчогледовите семки и захарта. Пекат се 20 - 25 мин. на 180° С, докато добре се зачервят. Охлаждат се върху решетка.
Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари