Начало За нас Реклама Контакти

Постни бананови кексчета

Снимка за Постни бананови кексчета
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна

Постните сладкиши са предизвикателство за всеки кулинар. Но Ивелина Иванова, шеф-готвач на МЕНЮ, предлага уникална плодова рецепта, подходяща както за ежедневна закуска, така и за вкусен десерт.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  1. 1 ч. ч. соево или ядково мляко
  2. 1 с. л. ябълков оцет
  3. 1 с. л. ванилова захар
  4. 1 с. л. ром
  5. 70 мл ябълково пюре
  6. 1 ч. ч. кафява пудра захар
  7. 2 големи банана, смачкани на пюре
  8. 70 мл зехтин Extra Light
  9. 2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
  10. 2 с. л. оризово или царевично брашно
  11. 1 ч. л. бакпулвер
  12. 1 ч. л. сода бикарбонат
  13. 1 щипка канела
  14. за поръсване:
  15. 2 с. л. слънчогледови семки
  16. 1 с. л. кафява кристална захар
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Млякото се разбърква с оцета и ванилената захар.

  2. 2.

    Ябълковото пюре се разбърква със захарта, бананите и постепенно се добавя зехтинът.

  3. 3.

    Двата вида брашно се пресяват заедно с бакпулвера, канелата и содата. Отделените трици се връщат в сместа.

  4. 4.

    С дървена лопатка се разбъркват заедно плодовата, млечната и брашнената смес. Тестото се сипва във формички за мъфини и се поръсва със слънчогледовите семки и захарта. Пекат се 20 - 25 мин. на 180° С, докато добре се зачервят. Охлаждат се върху решетка.
     


Ян. 2013
Още подобни рецепти
Коментари