Плодово тирамису
СъставНеобходими продукти за 10 порции
- 200 г крем-сирене
- 200 г заквасена сметана
- 6 с. л. пудра захар
- 300 г малини
- 200 г течна сметана за разбиване
- 1 пакет готов пудинг
- 300 мл прясно мляко за приготвяне на пудинга
- 300 мл прясно мляко за сиропиране на бишкотите
- 2 с. л. мед
- 1 пакет ванилена захар
- 2 пакета бишкоти савоярди
- за украса:
- 500 г различни плодове, нарязани на парченца - ягоди, кайсии, малини, портокал, киви
- 1 ч. ч. плодов сок
- 1 пакетче желатин
Начин на приготвяне
- 1.
Крем-сиренето, заквасената сметана и захарта се разбиват заедно. Разбъркват се с малините и внимателно се добавя разбитата сметана.
- 2.
Пудингът се приготвя според указанията на опаковката.
- 3.
Прясното мляко за бишкотите се сгорещява, подслажда се с меда и се добавя ванилията.
- 4.
Всяка бишкота се топва за секунда в горещото мляко и се подреждат плътно на дъното на тавичка. Намазват се със слой от готовия пудинг. Отгоре се сипва половината от малиновия крем. Слага се втори ред сиропирани бишкоти, слой готов пудинг, ако е останал, и се завършва с малинов крем.
- 5.
Отгоре се подреждат резенчетата плодове като за плодова пита. Желатинът се накисва в 3 с. л. студена вода и се добавя към сгорещения плодов сок. Бърка се, докато се разтопи. Охлажда се много добре до полужелиране и се нанася на 2-3 пласта върху плодовете.