Начало За нас Реклама Контакти

Плодово тирамису

Снимка за Плодово тирамису
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта за разтапящо се в устата тирамису е на Ели Негриева - дизайнера на Gourmet Publishing, който прави всички издания и сайтове още по-вкусни и примамливи.

СъставНеобходими продукти за 10 порции

  1. 200 г крем-сирене
  2. 200 г заквасена сметана
  3. 6 с. л. пудра захар
  4. 300 г малини
  5. 200 г течна сметана за разбиване
  6. 1 пакет готов пудинг
  7. 300 мл прясно мляко за приготвяне на пудинга
  8. 300 мл прясно мляко за сиропиране на бишкотите
  9. 2 с. л. мед
  10. 1 пакет ванилена захар
  11. 2 пакета бишкоти савоярди
  12. за украса:
  13. 500 г различни плодове, нарязани на парченца - ягоди, кайсии, малини, портокал, киви
  14. 1 ч. ч. плодов сок
  15. 1 пакетче желатин

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Крем-сиренето, заквасената сметана и захарта се разбиват заедно. Разбъркват се с малините и внимателно се добавя разбитата сметана.

  2. 2.

    Пудингът се приготвя според указанията на опаковката.

  3. 3.

    Прясното мляко за бишкотите се сгорещява, подслажда се с меда и се добавя ванилията.

  4. 4.

    Всяка бишкота се топва за секунда в горещото мляко и се подреждат плътно на дъното на тавичка. Намазват се със слой от готовия пудинг. Отгоре се сипва половината от малиновия крем. Слага се втори ред сиропирани бишкоти, слой готов пудинг, ако е останал, и се завършва с малинов крем.

  5. 5.

    Отгоре се подреждат резенчетата плодове като за плодова пита. Желатинът се накисва в 3 с. л. студена вода и се добавя към сгорещения плодов сок. Бърка се, докато се разтопи. Охлажда се много добре до полужелиране и се нанася на 2-3 пласта върху плодовете.


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари