Начало За нас Реклама Контакти

Плодово руло

Снимка за Плодово руло
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна

Сметана и плодове - класика в сладкарското изкуство, са нежно обгърнати в това пухкаво руло, за да донесат радостни искри на удоволствие в очите на похапващите щастливци.

СъставНеобходими продукти за 0

  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ч. л. ванилова есенция
  • 1 щипка  сол
  • ½ ч. ч. нишесте
  • ½ ч. ч. брашно
  • 400 мл сметана
  • 200 г ягоди, малини или боровинки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Дъното на голяма правоъгълна тава се покрива с хартия за печене. Фурната се загрява на 220° С.

  2. 2.

    Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват със солта на сняг, прибавя се половината от захарта и се разбиват още няколко минути.

  3. 3.

    Жълтъците се разбиват с останалата захар и ванилията. Брашното се пресява с нишестето и се прибавя към жълтъците, като се редува с белтъците.

  4. 4.

    Тестото се изсипва в тавата, заравнява се и се пече 8-10 мин.

  5. 5.

    Голяма кухненска кърпа се навлажнява с вода, разстила се и се поръсва с 1 лъжица кристална захар. Изпеченият блат се обръща върху кърпата. Хартията се обелва и блатът се навива на руло заедно с кърпата. Оставя се да изстине.

  6. 6.

    През това време се приготвя кремът, като сметаната се разбива. Ако не е подсладена се прибавят 3 с. л. захар. Оставя се малко крем за украса. В останалия се слагат почистените и нарязани плодове. Рулото се развива, намазва се с крема и се завива отново. Украсява се със сметана и плодове.

Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари