Плодово руло
СъставНеобходими продукти за 0
- 4 яйца
- 1 ч. ч. захар
- 1 ч. л. ванилова есенция
- 1 щипка сол
- ½ ч. ч. нишесте
- ½ ч. ч. брашно
- 400 мл сметана
- 200 г ягоди, малини или боровинки
Начин на приготвяне
- 1.
Дъното на голяма правоъгълна тава се покрива с хартия за печене. Фурната се загрява на 220° С.
- 2.
Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват със солта на сняг, прибавя се половината от захарта и се разбиват още няколко минути.
- 3.
Жълтъците се разбиват с останалата захар и ванилията. Брашното се пресява с нишестето и се прибавя към жълтъците, като се редува с белтъците.
- 4.
Тестото се изсипва в тавата, заравнява се и се пече 8-10 мин.
- 5.
Голяма кухненска кърпа се навлажнява с вода, разстила се и се поръсва с 1 лъжица кристална захар. Изпеченият блат се обръща върху кърпата. Хартията се обелва и блатът се навива на руло заедно с кърпата. Оставя се да изстине.
- 6.
През това време се приготвя кремът, като сметаната се разбива. Ако не е подсладена се прибавят 3 с. л. захар. Оставя се малко крем за украса. В останалия се слагат почистените и нарязани плодове. Рулото се развива, намазва се с крема и се завива отново. Украсява се със сметана и плодове.