Пиперада
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Пиперада е много популярно ястие в Испания, което често се сервира върху препечена филийка в тапас баровете. Разбира се, у нас лесно ще го използваме за обяд или вечеря.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г домати
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- 2 зелени чушки, нарязани на тънки ивици
- 2 червени чушки, нарязани на тънки ивици
- 4 резена прошуто или бекон, ситно нарязани, по желание
- 1 скилидка чесън, ситно нарязана
- 5 яйца
- 2 с. л. зехтин
-
сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Доматите се обелват, отстраняват се семките и се нарязват на малки кубчета.
- 2.
Зехтинът се загрява и в него се слагат лукът и доматите да се задушават на умерен огън, докато се изпари течността за около 10 мин.
- 3.
Добавят се чушките, прошутото и чесънът и се разбърква още 5-6 мин.
- 4.
Яйцата се разбиват с малко сол. Добавят се към сместа на огъня и се разбъркват 1 мин. на слаб огън. Покриват се с капак за още 3-4 мин., докато се стегнат. Сервира се горещо.
-
Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари