Пилаф с кашу и чипс от моркови
Любителите на ориза надали ще останат безучастни към този апетитен пилаф с ядки. Ястието в индийски стил е гарнирано с ефектен чипс от моркови и е с отчетлив аромат на джоджен и магданоз.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. краве масло
- 2 глави лук, нарязан на полумесеци
- 3 скилидки чесън, ситно скълцан
- 1 пръчка канела
- 2-3 зърна кардамон
- 300 г дългозърнест ориз
- 500 мл горещ зеленчуков или пилешки бульон
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка джоджен
- 1 едри моркова
- олио за пържене
- 100 г кашу
- 1 ч.л. краве масло за кашуто
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се загрява и в него се слага да се запържи лукът за 4-5 мин. Добавят се чесънът, канелата и кардамонът, разбъркват се около минута и се сипва оризът. Бърка се, докато стане прозрачен. Налива се бульонът. Огънят се намалява и се оставя да къкри под капак около 15 мин. или докато течността се поеме от ориза.
- 2.
През това време морковите се нарязват на много тънки и дълги ивици. Изпържват се в 2 см сгорещено олио, докато станат хрупкави.
- 3.
Маслото се разтопява и в него се изпържва кашуто до златисто.
- 4.
Пилафът се обърква с нарязания джоджен и магданоз и се сервира с чипса от моркови и пърженото кашу.