Пица с пресен лук и тиквички
Сигурни сме, че сте изпробвали какви ли не вариации на тема пица, но ние ви предлагаме една лесна за приготвяне рецепта, в която присъстват избрани пролетни и летни зеленчуци. Тази пица е лека и диетична, така че е особено подходяща за горещите дни, които предстоят.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за тестото:
- 2 ч. ч. брашно
- 1 ч. ч. грис
- 1 ч. л. морска сол
- около 300 г хладка вода
- за плънката:
- 2 с. л. зехтин
- 1 връзка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън
- 2 тиквички, нарязани на кръгчета
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
- розов или черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В купа се смесват брашното, грисът и солта. Прави се кладенче и се слага водата. Бърка се с дървена лъжица, докато се оформи топка. Меси се около 5 мин., докато се получи гладко тесто, което не лепне. Разделя се на четири, увива се във фолио и се оставя да почине 20 мин.
- 2.
Плънката се приготвя, като зехтинът се загрява и в него се слагат нарязаните лук и чесън. Разбъркват се 1-2 мин. и се добавят тиквичките и MAGGI Вълшебен вкус Пиле. След като се разбъркват 2-3 мин., се подправя с розовия пипер.
- 3.
Тестото се разточва тънко, покрива се с плънката и се пече за 10 мин. във фурна загрята до 240°С.
Вариации - Сложете червен лук вместо зелен.