Начало За нас Реклама Контакти

Печено сирене с грах

Снимка за Печено сирене с грах
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изключително лесна за приготвяне рецепта, в която се залага на класическата комбинация от сирене, яйца и домати. Тя обаче е обогатена с пресен лук и грах, които придават на ястието свежест и завършеност.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г биволско или овче сирене
  • 4 с. л. зелен грах
  • 3 червени домата
  • 100 г краве масло
  • 4 яйца
  • 100 мл газирана вода
  • 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • ½ ч. л. червен пипер
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 4 пъдпъдъчи яйца, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сиренето се нарязва на филии с дебелина 1 см и се слага в пръстен съд, намазан с масло. Върху него се поставят грахът и нарязаните на колелца домати, разпределя се останалото масло, захлупва се с капак и се слага във фурната на 190°С за 10 мин.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват с газираната вода и пресния лук и се изливат върху сиренето. Отгоре се чуква по едно пъдпъдъче яйце. Отново се поставя капакът и ястието се запича, докато се стегне. Поръсва се с червен пипер и пресен магданоз и се поднася.


Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари