Печени патладжани с яйца и сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Пълнените патладжани са основополагаща идея в страните от кавказкия регион и Близкия изток. И макар вариантите с месо да са по-разпространени, понякога плънката е от яйца и дъхави овчи сирена.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 едри патладжана
- 2 яйца, твърдо сварени
- 100 г кашкавал, настърган
- 100 г овче сирене, натрошено
- 1 домат, обелен, ситно нарязан без семките
- 2 с. л. стопено масло
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- за гарниране:
- 1 ч. ч. цедено кисело мляко
- 2 скилидки чесън, пресовани
-
сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжаните се срязват наполовина по дължина и вътрешността им леко се издълбава с лъжица.
- 2.
Кипват се 2 л вода с 1 ч. л. сол и издълбаните патладжани се пускат за 3 мин. Изваждат се, отцеждат се върху решетка и се подсушават.
- 3.
Смесват се ситно нарязаните яйца, доматът, сиренето, кашкавалът, магданозът и маслото. Плънката се разпределя и патладжаните се запичат 20 мин. на 190˚ С.
- 4.
Поднасят се с млякото и чесънът, подправени с малко сол.
Подходящи типове вина
Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари