Начало За нас Реклама Контакти

Печени ньоки

Снимка за Печени ньоки
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Винаги е интересно да се разчупват стереотипите. Печенето на фурна не е обичайният начин за приготвяне на ньоки, но пък така ястието става особено ароматно, по-пикантно и изобщо „по-печено”.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 250 г грис от твърда пшеница
  2. 1 л прясно мляко
  3. 100 г масло
  4. 4 жълтъка
  5. 100 г пармиджано или кашкавал
  6. 1 щипка индийско орехче
  7. 1 ч. л. мащерка
  8. 1 щипка риган
  9. 200 г горгонзола или синьо сирене
  10.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Млякото се слага да заври заедно с маслото, сол на вкус и индийското орехче. Сипва се постепенно грисът при непрекъснато разбъркване. Вари се около 6-7 мин. на слаб огън, като се разбърква непрекъснато. Сваля се от огъня.

  2. 2.

    Добавят се жълтъците и пармиджаното. Сипва се в намаслена тавичка на слой с дебелина 1 см. Охлажда се и се реже на кръгчета или други форми.

  3. 3.

    Подреждат се в тавичка, поръсват се със синьото сирене и се запичат, докато добре се зачервят. Поднасят се като гарнитура към месо или самостоятелно, с прясна салата.


Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари