Начало За нас Реклама Контакти

Патладжан бюрек

Снимка за Патладжан бюрек
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Чушките и тиквичките може да са оригиналните съставки на пържените зеленчукови бюреци, но патладжаните са им достойна конкуренция.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 средни патладжани
  • 150 мл олио
  • 200 г сирене
  • 100 г пушен кашкавал, настърган
  • 4 яйца
  • 100 г брашно
  • 50 г галета

Начин на приготвяне

  • 1.

    Патладжаните се нарязват по дължина на тънки филии. Заливат се с 2 л студена вода и 3 с. л. морска сол. Оставят се да постоят 20 мин., измиват се и се подсушават. Намазват се с олио и се пекат около 15 мин. на 220° С, докато се зачервят.

  • 2.

    Сиренето се натрошава и се разбърква с едно яйце и кашкавала.

  • 3.

    Слепват се по два резена патладжан, като помежду им се слага от плънката.

  • 4.

    Слепените патладжани се топват последователно в брашно, в останалите разбити яйца и в галета и се пържат до златисто. Ако плънката изглежда течна, може да се сложат 5 мин. във фурната на 180° С. Поднасят се с кисело мляко и сезонна салата.

Подходящи типове вина
Септ. 2014
Още подобни рецепти
Коментари