Панирана палачинка
Панирана палачинка може и да звучи странно, но това е една изключително примамлива рецепта, която идва от Самоковско и изпълнява чудесно ролята си да сгрява и засища премръзналите планинци.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за палачинките:
- 1 яйце
- 6 с. л. брашно
- 250 мл газирана вода
- ½ ч. л. сол
- за пълнежа:
- 50 г сирене тип дунавия
- 30 г топено сирене
- 30 г пушено сирене
- 2 с. л. настърган кашкавал
- 1 с. л. нарязан магданоз
- черен пипер на вкус
- за панировката:
- 2 с. л. брашно
- 1 яйце
- 3 с. л. галета
- 1 с. л. мак
- 1 с. л. сусам
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцето се разбива със солта, прибавят се брашното и газираната вода. От получената смес се изпичат 4 палачинки.
- 2.
Всички сирена за плънката се смесват, разпределят се върху палачинките и се завиват на пакетчета.
- 3.
Пакетчетата се топват последователно в брашно, разбито яйце и галета, разбъркана с мак и сусам и се изпържват до златисто. Сервират се топли със салата от пресни домати.