Начало За нас Реклама Контакти

Паниран праз със сос беарнез

Снимка за Паниран праз със сос беарнез
35
Време за приготвяне: 35 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Идеята за паниран праз може и да ви изглежда малко по-смела, но ви уверяваме, че няма да сбъркате, ако изпробвате тази рецепта. А сосът към ястието е изумително подходящ, така че не си го спестявайте.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 6 стръка праз
  • 2 яйца
  • 4 с. л. брашно
  • 1 ч. ч. галета
  • 1 с. л. мак
  • 1 ч. л. кимион или ким на зърна
  • 2 с. л. фъстъчено олио
  • 4 с. л. слънчогледово олио
  • за сос беарнез:
  • 6 зърна черен пипер
  • ½ глава лук, нарязана на ситно
  • 2 с. л. пресен естрагон или 1 ч.л. сушен
  • 3 с. л. винен оцет
  • 3 жълтъка
  • 200 г студено краве масло, нарязано на кубчета
  •   сол на вкус
  •   кайенски пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сосът се приготвя, като се слагат да се сварят черният пипер, лукът, естрагонът и оцетът. Варят се, докато течността се редуцира наполовина, след което се прецежда.

  2. 2.

    Жълтъците се разбиват с редуцираната смес на водна баня, докато се сгъстят.

  3. 3.

    Прибавят се кубчетата студено масло, като сосът се разбива непрекъснато до пълното им поемане.

  4. 4.

    Празът се почиства и се нарязва на парчета, дълги по 5 см. Слага се за 8 мин. да се подвари във вряща подсолена вода. След това се подсушава.

  5. 5.

    Всяко парченце праз се потопява в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в смес от галета, кимион и мак. Пържат се в загрятата мазнина, докато се зачервят. Сервират се със соса.


Ян. 2008
Още подобни рецепти
Коментари