Паниран кашкавал
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 30 мин. във фризер
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Родна кръчмарска класика, която понякога просто не може да бъде пресъздадена у дома. С тази рецепта проблемите вече са преодолени.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г кашкавал
- 2 с. л. брашно
- 4 яйца
- 100 г галета
- 1 ч. л. черен или бял сусам
- 1 ч. л. ленено семе
- 100 мл олио
Начин на приготвяне
- 1.
Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина 1 см и се слага за 30 мин. във фризера.
- 2.
Всяко парче се топва във вода, овалва се в брашно, след това в разбитите яйца, после в галетата, разбъркана със сусама и лена, и отново в разбитите яйца.
- 3.
Изпържва се от двете страни до златисто в загрятото олио и веднага се поднася.
Подходящи типове вина
Ноем. 2014
Още подобни рецепти
Коментари