Паниран камамбер със сос от горски плодове
Сладко и солено, хрупкаво и сочно – тези привидно изключващи се качества са чарът на класическата рецепта с дъхаво сирене и ароматни плодове. Контрастите правят света интересен, затова им отдайте заслужено кулинарно внимание.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 1 малка пита камамбер
- 2 яйца
- ½ ч. ч. брашно
- ½ ч. ч. галета
- 1 ч. л. сусам
- 1 ч. ч. олио за пържене
- за соса:
- ½ ч. ч. пресни или замразени малини
- ½ ч. ч. пресни или замразени боровинки
- 4 с. л. захар
- 2 с. л. вода
- 1 с. л. хубаво червено вино
Начин на приготвяне
- 1.
Сосът се приготвя, като водата, захарта и виното се слагат да заврат. Когато сиропът се посгъсти, се прибавят плодовете. След 3-4 мин. се отдръпват от огъня.
- 2.
Сиренето се разделя на 8 парчета и се поставя за 3-4 мин. във фризера. Яйцата се разбиват в купичка. Сусамът се смесва с галетата и се поставя в чинийка. Брашното се сипва в отделна плитка чинийка.
- 3.
Всяко резенче сирене се овалва в брашно, изтупва се, потапя се в яйце и после и в галета. Отново се поставя за 5 мин. във фризера. Още веднъж се панира в яйце и галета и се пържи в загрято олио от всички страни, докато почервенее. Излишната мазнина се попива с кухненска хартия.
- 4.
Панираните сиренца се поднасят с плодовия сос.