Начало За нас Реклама Контакти

Паниран камамбер със сос от горски плодове

Снимка за Паниран камамбер със сос от горски плодове
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сладко и солено, хрупкаво и сочно – тези привидно изключващи се качества са чарът на класическата рецепта с дъхаво сирене и ароматни плодове. Контрастите правят света интересен, затова им отдайте заслужено кулинарно внимание.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 1 малка пита камамбер
  • 2 яйца
  • ½ ч. ч. брашно
  • ½ ч. ч.  галета
  • 1 ч. л. сусам
  • 1 ч. ч. олио за пържене
  • за соса:
  • ½ ч. ч.  пресни или замразени малини
  • ½ ч. ч.  пресни или замразени боровинки
  • 4 с. л. захар
  • 2 с. л. вода
  • 1 с. л. хубаво червено вино

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сосът се приготвя, като водата, захарта и виното се слагат да заврат. Когато сиропът се посгъсти, се прибавят плодовете. След 3-4 мин. се отдръпват от огъня.

  2. 2.

    Сиренето се разделя на 8 парчета и се поставя за 3-4 мин. във фризера. Яйцата се разбиват в купичка. Сусамът се смесва с галетата и се поставя в чинийка. Брашното се сипва в отделна плитка чинийка.

  3. 3.

    Всяко резенче сирене се овалва в брашно, изтупва се, потапя се в яйце и после и в галета. Отново се поставя за 5 мин. във фризера. Още веднъж се панира в яйце и галета и се пържи в загрято олио от всички страни, докато почервенее. Излишната мазнина се попива с кухненска хартия.

  4. 4.

    Панираните сиренца се поднасят с плодовия сос.


Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари