Начало За нас Реклама Контакти

Овесени кюфтенца

Снимка за Овесени кюфтенца
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Овесените ядки са не само основен продукт за набедената за полезна храна каша. Както се вижда от тази рецепта от тях може да се приготвят и чудни кюфтенца с привлекателен аромат и вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 ч. ч. фини овесени ядки
  2. 2 с. л. кисело мляко
  3. 100 мл студена вода
  4. 1 яйце
  5. 1 ч. ч. смлени орехови ядки
  6. 2 с. л. праз или лук, ситно нарязан
  7. ½ ч. л. кимион
  8. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  9. ½ ч. л. смлян шарен пипер
  10. 100 г настърган кашкавал
  11.  сол на вкус
  12. 2 с. л. брашно за овалване
  13. 100 мл олио за пържене
  14.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Овесените ядки се объркват с млякото, водата и яйцето. Оставят се за 10 мин.

  2. 2.

    Смесват се с ореховите ядки, праза, кимиона, магданоза, пипера и кашкавала. Посоляват се на вкус.

  3. 3.

    Оформят се кюфтенца, които може да се намажат със зехтин и да се изпекат за 15 мин. във фурна, загрята до 190° С или да се овалят в брашното и да се изпържат в умерено сгорещеното олио.

  4.  

Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари