Овесени кюфтенца
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Овесените ядки са не само основен продукт за набедената за полезна храна каша. Както се вижда от тази рецепта от тях може да се приготвят и чудни кюфтенца с привлекателен аромат и вкус.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. фини овесени ядки
- 2 с. л. кисело мляко
- 100 мл студена вода
- 1 яйце
- 1 ч. ч. смлени орехови ядки
- 2 с. л. праз или лук, ситно нарязан
- ½ ч. л. кимион
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- ½ ч. л. смлян шарен пипер
- 100 г настърган кашкавал
- сол на вкус
- 2 с. л. брашно за овалване
- 100 мл олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Овесените ядки се объркват с млякото, водата и яйцето. Оставят се за 10 мин.
- 2.
Смесват се с ореховите ядки, праза, кимиона, магданоза, пипера и кашкавала. Посоляват се на вкус.
- 3.
Оформят се кюфтенца, които може да се намажат със зехтин и да се изпекат за 15 мин. във фурна, загрята до 190° С или да се овалят в брашното и да се изпържат в умерено сгорещеното олио.
Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари