Орехов пай с карамел
СъставНеобходими продукти за 6 - 8 парчета
- 1 доза маслено тесто
- 1 ч. ч. глюкоза
- 1 ч. ч. кафява захар
- 100 г масло
- 3 яйца
- 1½ ч. ч. орехови ядки или лешници
Начин на приготвяне
- 1.
Тестото се разточва на пласт от 0,4 см, навива се около точилката и се разстила в тавичка за печене, като се оформят по-високи ръбове. Получената основа се слага да се пече, покрита с фолио, във фурна на 190° С за 10 мин.
- 2.
Плънката се приготвя, като се слагат да се разтопят глюкозата и захарта и се оставят да поврят 2 мин. на слаб огън. Добавя се маслото и се разбърква, докато се разтопи. Получената смес се оставя да поизстине, но трябва да остане течна. Яйцата се разбиват с карамелената маса с миксер. Ако останат парчета неразбит карамел, се разпределят върху тестото.
- 3.
Ядките се подреждат в кората. Плънката се сипва и се пече на 180° С около 40 мин.
Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари