Омлетени рулца с плънка от гъби и сирене Дунавия
Класическият омлет предоставя много възможности за творчество и тази рецепта красноречиво го доказва. Апетитната плънка от сирене "Дунавия", гъби и зеленчуци превръща едно на пръв поглед обикновено ястие в истинска наслада за небцето.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за омлетите:
- 4 яйца
- 2 с. л. вода
- 1 с. л. олио
- пипер на вкус
- индийско орехче на вкус
- за плънката:
- 1 с. л. краве масло
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 250 г печурки
- 2 мариновани чушки, нарязани на ситно
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 200 г сирене Дунавия, обезсолено
- 4 с. л. настърган кашкавал за поръсване
- 1 ч. л. червен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Първо се приготвя плънката, като в сгорещеното масло се задушава празът за 2-3 мин. Добавят се гъбите и се разбъркват на силен огън, докато се изпари течността им. Слагат се маринованите чушки, MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука и сиренето, нарязано на кубчета. Сместа се разбърква, докато сиренето се разтопи.
- 2.
Омлетите се приготвят, като яйцата се разбиват с водата и черен пипер на вкус. Сгорещен тиган се намазва леко с мазнина и се сипват около 30 мл от сместа, за да се оформи малък омлет. Изпържва се от двете страни. От останалата смес се приготвят общо 4 омлета.
- 3.
В средата на всеки се слага по лъжица от плънката и се завива на руло. Готовите рула се подреждат в тавичка, поръсват се с настъргания кашкавал и червен пипер и се запичат за 10 мин., преди да се сервират.
Вариации:
1. Можете да замените омлетите с палачинки.
2. Вместо праз, използвайте обикновен лук.
3. Опитайте с оригинално сирене фета.