Начало За нас Реклама Контакти

Омлетени рулца с плънка от гъби и сирене Дунавия

Снимка за Омлетени рулца с плънка от гъби и сирене Дунавия
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Класическият омлет предоставя много възможности за творчество и тази рецепта красноречиво го доказва. Апетитната плънка от сирене "Дунавия", гъби и зеленчуци превръща едно на пръв поглед обикновено ястие в истинска наслада за небцето.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за омлетите:
  • яйца
  • 2 с. л. вода
  • 1 с. л. олио
  •  пипер на вкус
  •  индийско орехче на вкус
  • за плънката:
  • 1 с. л. краве масло
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 250 г печурки
  • мариновани чушки, нарязани на ситно
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  • 200 г сирене Дунавия, обезсолено
  • 4 с. л. настърган кашкавал за поръсване
  • 1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Първо се приготвя плънката, като в сгорещеното масло се задушава празът за 2-3 мин. Добавят се гъбите и се разбъркват на силен огън, докато се изпари течността им. Слагат се маринованите чушки, MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука и сиренето, нарязано на кубчета. Сместа се разбърква, докато сиренето се разтопи.

  2. 2.

    Омлетите се приготвят, като яйцата се разбиват с водата и черен пипер на вкус. Сгорещен тиган се намазва леко с мазнина и се сипват около 30 мл от сместа, за да се оформи малък омлет. Изпържва се от двете страни. От останалата смес се приготвят общо 4 омлета.

  3. 3.

    В средата на всеки се слага по лъжица от плънката и се завива на руло. Готовите рула се подреждат в тавичка, поръсват се с настъргания кашкавал и червен пипер и се запичат за 10 мин., преди да се сервират.

Вариации:
1. Можете да замените омлетите с палачинки.
2. Вместо праз, използвайте обикновен лук.
3. Опитайте с оригинално сирене фета.

Галерия
Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари