Непалски нан

50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Хлябовете нан и в Непал, и в Индия при сервиране често се подправят с масло, чесън, кимион и дори с нарязан на ситно кокосов орех.
СъставНеобходими продукти за 10 порции
- 1 кг брашно
- 3 яйца
- ½ с. л. сол
- 1 с. л. захар
- 60 мл мляко
- 30 мл зехтин
-
20 мл гхи
Начин на приготвяне
- 1.
Замесва се тесто от всички продукти.
- 2.
Разделя се на 10 части, които се разточват на тънки кръгове и се изпичат в предварително загрята на 200° С фурна върху сач или камък за пица.
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари