Начало За нас Реклама Контакти

Мъфини с праскови и хрупкава бадемова коричка

Снимка за Мъфини с праскови и хрупкава бадемова коричка
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна

Контрастът между меката млечно-плодова сърцевина и хрупкавата бадемова коричка прави тези мъфини истински съблазнителни и без шанс да им се устои.

СъставНеобходими продукти за 16 - 18 броя

  • 450 г брашно
  • 1 пакетче  бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • ½ ч. л. канела
  • 3 яйца
  • 200 г фина кристална захар
  • 120 мл олио от гроздови семки
  • 150 мл прясно мляко
  • 150 г кисело мляко
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 3 праскови, обелени и нарязани на кубчета
  • за пълнежа:
  • 100 г крем сирене
  • 150 г пудра захар
  • 1 яйце
  • за хрупкавата бадемова коричка:
  • 90 г кафява захар
  • 70 г брашно
  • 60 г масло
  • 50 г филирани бадеми

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се пресява със солта, канелата и бакпулвера.

  • 2.

    Прясното мляко се разбърква с киселото мляко и лимоновия сок.

  • 3.

    Яйцата се разбиват на светла пяна със захарта. Постепенно при непрекъснато разбъркване се налива олиото. Добавят се половината от млечната смес, половината от брашнената смес, втората половина от млечната смес и останалото брашно. Разбърква се до хомогенна смес.

  • 4.

    За пълнежа сиренето се разбива внимателно със захарта на бавни обороти. Добавя се яйцето. Бърка се с бъркалка.

  • 5.

    За хрупкавата коричка брашното се разбърка със захарта и бадемите. Добавя се маслото, нарязано на кубчета и се стрива на трохи.

  • 6.

    На дъното на формички за мъфини се слага по 1 с. л. от тестото, отгоре се слагат няколко кубчета праскови, лъжица от пълнежа, отново 1-2 с. л. от тестото, отново 3-4 кубчета праскови и обилно се поръсват със сместа за хрупкавата коричка.

  • 7.

    Пекат се в загрята фурна на 170° С около 30 мин.
     

Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари