Начало За нас Реклама Контакти

Мус с шампанско

Снимка за Мус с шампанско
40
Време за приготвяне: 40 минути
III
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - концентрат

Един страшно елегантен десерт с аромат на шампанско, с който истински ще се насладите на всеки празник.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 готов тънък блат за торта
  • за муса:
  • 1 с. л. желатин
  • 3 с. л. вода
  • 300 мл пенливо вино
  • 300 мл сметана
  • 2 белтъка
  • 1 ч. ч. захар
  • за декорация:
  • 1 кутия пурички или тънки бисквити
  • 30 г разтопен черен шоколад
  •   свежи или замразени червени плодове

Начин на приготвяне

  1. 1.

    От хартия за печене се изрязват ленти с 2 см по-високи от стените на купичките, които ще се използват. Увиват се по външните стени купичките. Закрепват се с ластик. От блата се изрязват кръгли основи с диаметъра на купата. Слагат се на дъното. Могат да се сиропират с ликьор или кафе. По стените на купичката се подреждат пуричките или парченца от бисквитите.

  2. 2.

    Желатинът се разтваря в студената вода и след 2 мин. се слага да се ратопи на водна баня и се прибавят половината от захарта и шампанското. Сметаната се разбива и към нея се слага желатиновата смес. Белтъците се разбиват на пяна, прибавят се останалата захар и се разбиват на гъст сняг. Смесват се със сметановата част.

  3. 3.

    Мусът се изсипва в купичките до 1 см над ръба на купата. Охлажда се около 2 часа и внимателно се обелва хартията за печене и се изважда от купичките.

  4. 4.

    Украсява се с червени плодове, шоколад и захарни перли.

Съвет!
Покрийте вътрешната страна на купите с фолио, за да извадите сладкиша по-лесно, или просто го сервирайте в красива стъклена чаша.

Галерия
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари