Мариновани пияни яйца
![Снимка за Мариновани пияни яйца](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/Marinovani iaca.jpg)
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Трапезата на Трифон Зарезан изисква присъствието на топла пита, печена кокошка и яйца. И, разбира се, много вино. В тази рецепта ви предлагаме красива и много вкусна комбинация на празничната напитка и яйцата. Наздраве!
СъставНеобходими продукти за 6
- 6 твърдо сварени яйца
- 1 ч. ч. младо червено вино с добро качество
- 4 с. л. настъргано червено цвекло
- 1 ч. л. бахар на зърна
- 1 дафинов лист
- 1 с. л. сол
- 1 с. л. шарен пипер
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 2 скилидки чесън, нарязани на филийки
Начин на приготвяне
- 1.
Слагат се да заврат виното, червеното цвекло, бахарът, дафиновият лист, солта и пиперът. Оставят се да врат 5 мин.
- 2.
Черупката на яйцата се натрошава и се намачква, но не се обелва. Яйцата, чесънът и лукът се заливат с топлата марината и се оставят да престоят поне 24 часа в хладилника. Яйцата се обелват и се сервират.
Подходящи типове вина
Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари