Манастирска супа от зелен фасул и моркови
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 2 с. л. олио
- 1 с. л. брашно
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 3 средно големи моркова
- 2 шепи зелен фасул
- 1 шепа зелени маслини или зелени кисели джанки
- 1 жълтък
- ½ ч. ч. кисело мялко
- 2 с. л. нарязан пресен джоджен
- сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
- резенчета лимон
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът и чесънът се запържват леко в загрятото олио. Прибавя се брашното и се разбърква. Налива се 1,5 литър топла вода, разбърква се добре и се посолява.
- 2.
Супата се вари 5 мин., след което се прибавят нарязаните на тънки ивички моркови, почистеният и нарязан зелен фасул и се вари още 20 мин. Прибавят се джанките. След 3-4 мин. супата се подправя с черен пипер и лимонов сок и се сваля от огъня.
- 3.
Застройва се с разбития с млякото жълтък и се сервира поръсена с джоджена и резенчета лимон.
Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари