Начало За нас Реклама Контакти

Манастирска супа от зелен фасул и моркови

Снимка за Манастирска супа от зелен фасул и моркови
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Бързата, лека и накиселяваща супа е чудесно ястие след дълги и весели нощи. И си има всичко необходимо за възстановяването - витамини, калории и чесън.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 2 с. л. олио
  • 1 с. л. брашно
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 3  средно големи моркова
  • 2 шепи зелен фасул
  • 1 шепа  зелени маслини или зелени кисели джанки
  • 1 жълтък
  • ½ ч. ч. кисело мялко
  • 2 с. л. нарязан пресен джоджен
  •   сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
  •   резенчета лимон

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът и чесънът се запържват леко в загрятото олио. Прибавя се брашното и се разбърква. Налива се 1,5 литър топла вода, разбърква се добре и се посолява.

  2. 2.

    Супата се вари 5 мин., след което се прибавят нарязаните на тънки ивички моркови, почистеният и нарязан зелен фасул и се вари още 20 мин. Прибавят се джанките. След 3-4 мин. супата се подправя с черен пипер и лимонов сок и се сваля от огъня.

  3. 3.

    Застройва се с разбития с млякото жълтък и се сервира поръсена с джоджена и резенчета лимон.


Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари