Начало За нас Реклама Контакти

Малиново-ментов чийзкейк в чаша

Снимка за Малиново-ментов чийзкейк в чаша
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Тъмният шоколад има няколко ароматни партньора, с които е в пълна хармония. Портокалът и чилито са два от тях, но най-известните са ментата и малините, точно както е тази рецепта за красив и неустоим чийзкейк.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за ментовия шоколад:
  2. 100 г тъмен шоколад
  3. 50 г сметана
  4. 1 с. л. листа мента, ситно нарязани
  5. за хрупкавия слой:
  6. 100 г бадеми и лешници
  7. 1 с. л. едри овесени ядки
  8. 1 с. л. мед
  9. 1 билково лукче
  10. 1 ч. л. масло
  11. за крема:
  12. 200 г крем-сирене
  13. 2 с. л. заквасена сметана
  14. 1 ч. л. лимонов сок
  15. 2 с. л. пудра захар
  16. ½ шушулка ванилия или 1 ч. л. ванилена захар
  17. 200 г малини
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За ментовия шоколад сметаната се слага да заври с листата мента. Прецежда се и се разбърква с нарязания шоколад, докато се стопи. Охлажда се.

  2. 2.

    Лукчето се счуква на прах и се смесва с меда. Ядките и овесените ядки се слагат в тавичка, намазана с масло, и се поръсват с меда. Запичат се на 170° С за 5-6 мин. Сипват се върху хартия за печене и се разделят с помощта на лъжици, намазани с масло. Когато изстинат, се счукват на едро.

  3. 3.

    За крема се разбиват заедно сиренето, захарта, лимоновият сок и сметаната. Добавя се ванилената захар.

  4. 4.

    В прозрачни чаши се подреждат слой шоколад, слой ядки, слой крем и слой малини. Така се повтарят, докато се запълнят чашите. Чийзкейкът се сервира охладен.


  5.  

Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари