Начало За нас Реклама Контакти

Леко руло с круши и червени боровинки

Снимка за Леко руло с круши и червени боровинки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Предлагаме ви елегантен и ефирен плодов десерт, в който ключова роля играят ароматните и сочни есенни круши. Те са допълнени с приятно кисели боровинки и лек крем.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • за рулото:
  • 4 белтъка
  • 2/3 ч. ч. ситна кристална захар
  • щипка сол
  • за крема:
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 2 ч. л. захар
  • 1 с. л. нишесте
  • 1 яйца
  • 1 ч. л. есенция ванилия
  • 50 г студено краве масло
  • за плодовете:
  • 2 с. л. захар
  • 1 с. л. ром или коняк
  • 1 круша, обелена и нарязана на кубчета
  • ½ ч. ч. пресни или замразени червени боровинки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Белтъците се разбиват със солта, докато започнат да се образуват меки връхчета. Прибавя се бавно захарта, при непрекъснато разбиване. Сместа се сипва в квадратна тавичка с размери 24 х 30 см, застлана с хартия за печене. Рулото се пече в предварително загрята фурна на 180°С, докато повърхността се зачерви.

  2. 2.

    Изпеченото руло се оставя да изстине в тавата.

  3. 3.

    Кремът се приготвя, като се разбиват заедно яйцето, нишестето и млякото. Слага се на умерен огън да заври и да се сгъсти. Прибавят се захарта и маслото, разбърква се, докато се разтопят и кремът се оставя да изстине.

  4. 4.

    Захарта и алкохолът за крушите се слагат на огъня и се добавят боровинките. Разбъркват се, докато течността се изпари.

  5. 5.

    Изстиналият блат се обръща върху хартия за печене, поръсена с пудра захар. Намазва се с крема и отгоре се разпределят плодовете. След това се завива на руло и се поръсва отгоре с още пудра захар.

Вариации · Заменете крушата с ананас, нарязан на малки кубчета, или със сладко от горски плодове.

Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари