Начало За нас Реклама Контакти

Леден розов чай

Снимка за Леден розов чай
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна

На много места може да се прочете, че алкохолът не е препоръчителен в летните жеги. И макар невинаги да се съобразяваме с този съвет, липсата на етилов спирт е неоспоримо задължителна, когато става въпрос за детско парти. Затова ви предлагаме алтернативна напитка с много плодове, ароматен чай и красива декорация. От тази освежаваща рецепта спокойно можете да се възползвате и вие. Е, ако остане нещо след наследниците.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 торбички чай от каркаде или шипки
  • 1 л вряща вода
  •  мед на вкус
  • 1 ч. ч. малини
  • 1 ч. ч. ягоди
  • 1 ч. ч. лед
  • 3-4 с. л. лимонов сок на вкус
  •  листенца от рози и мента за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Чаят се залива с врящата вода и се оставя за 5 мин. Торбичките се отстраняват и чаят се охлажда. Подслажда се на вкус. Слага се в хладилника.

  2. 2.

    Половината от плодовете се пасират и се добавят към чая. Всичко се прецежда.

  3. 3.

    Останалите ягоди се нарязват на резенчета. Всичко се слага в кана с много лед и се гарнира с целите малини, резените ягоди и листенцата от мента и рози.


Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари