Леден розов чай
На много места може да се прочете, че алкохолът не е препоръчителен в летните жеги. И макар невинаги да се съобразяваме с този съвет, липсата на етилов спирт е неоспоримо задължителна, когато става въпрос за детско парти. Затова ви предлагаме алтернативна напитка с много плодове, ароматен чай и красива декорация. От тази освежаваща рецепта спокойно можете да се възползвате и вие. Е, ако остане нещо след наследниците.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 торбички чай от каркаде или шипки
- 1 л вряща вода
- мед на вкус
- 1 ч. ч. малини
- 1 ч. ч. ягоди
- 1 ч. ч. лед
- 3-4 с. л. лимонов сок на вкус
- листенца от рози и мента за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Чаят се залива с врящата вода и се оставя за 5 мин. Торбичките се отстраняват и чаят се охлажда. Подслажда се на вкус. Слага се в хладилника.
- 2.
Половината от плодовете се пасират и се добавят към чая. Всичко се прецежда.
- 3.
Останалите ягоди се нарязват на резенчета. Всичко се слага в кана с много лед и се гарнира с целите малини, резените ягоди и листенцата от мента и рози.