Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца от печено фиде със спанак и сирене

Снимка за Кюфтенца от печено фиде със спанак и сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Оригинално пролетно ястие, което предлага едно интересно приложение на спанака. Комбинацията от фиде, сирене и листния зеленчук е гарантирано апетитна и си заслужава да се впуснете в кулинарна авантюра с нея.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 200 г фиде
  • 2 ч. ч. пилешки или зеленчуков бульон
  • 1 ч. ч. бяло вино
  • 2 с. л. зехтин
  • червена сушена чушка, нарязана на ситно
  • 200 г овче сирене, натрошено
  • 200 г спанак, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 2 ч. л. лимонов сок
  • белтъка
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  олио за пържене
  • за соса:
  • 1 ч. ч. цедено кисело мляко
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. нарязан пресен или 1 ч.л. сушен джоджен

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фидето се начупва, поставя се в тавичка и се запича на 190°С, докато придобие приятен златист цвят.

  2. 2.

    Бульонът и виното се слагат да заврат, като се оставят да къкрят 5 мин. През това време се загряват зехтинът и чесънът, добавят се червената чушка, спанакът и фидето. Разбъркват се 20-30 сек. и се налива бульонът с виното. Всичко се оставя да покъкри 5 мин., докато се сгъсти. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Добавят се сиренето и белтъците. Оформят се кюфтенца, които се оставят да починат в хладилника около 30 мин.

  3. 3.

    Изпържват се в леко намаслен тиган по 3 мин. от всяка страна. Поднасят се със сос от цедено кисело мляко с чесън и джоджен.


Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари