Кръмбъл с круши
СъставНеобходими продукти за 3-4
- 3 зрели круши, средно големи
- 1 с. л. сок от лимон
- 3 с. л. захар
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- ½ ч. л. смляна канела
- 1 щипка смлян бахар
- 1 щипка смлян карамфил
- 1 с. л. нишесте
- за трохите:
- 3 с. л. овесени ядки
- 3 с. л. брашно
- 1 с. л. слънчогледови семки
- 2 с. л. кафява или пудра захар
- 1 щипка сол
- 2 с. л. масло
- 1 с. л. слънчогледови семки за поръсване
- сладолед за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Крушите се обелват и се нарязват на малки парченца. Поръсват се с лимоновия сок, захарта, лимоновата кора, канелата, бахара и карамфила, разбъркват се и се смесват с нишестето. Всичко се слага на дъното на тавичка, намазана с масло.
- 2.
За трохите овесените ядки се смесват с брашното, семките, захарта и солта. Стриват се с маслото. Поръсват се върху крушите. Отгоре се поръсват останалите семки. Кръмбълът се запича за 40 мин. на 180° С. Сервира се топъл и се гарнира със сладолед или с бита сметана.
Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари