Начало За нас Реклама Контакти

Крем от тиквички

Снимка за Крем от тиквички
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Това фино и ефирно предястие с прекрасен деликатен вкус всъщност не е чак такова кухненско предизвикателство, така че със сигурност си струва да посветите следващото ядене на тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 500 г тиквички, нарязани на кубчета
  2. 1 с. л. лук, нарязан на ситно
  3. 1 с. л. зехтин
  4. 1 с. л. масло
  5. 200 мл течна сметана
  6. 3 яйца
  7. 2 с. л. копър, нарязан на ситно
  8.  сол и шарен пипер на вкус
  9. за канапетата:
  10. 8 филии хляб за тостер
  11. 2-3 с. л. зехтин
  12. 1 скилидка чесън
  13.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се задушава 3-4 мин. в загретите масло и зехтин. Добавят се тиквичките, подправят се със сол и пипер на вкус и се разбъркват, докато омекнат добре. Сипва се сметаната. Отстранява се от огъня и се пасира. Добавят се яйцата и отново всичко се пасира. Слага се копърът. Подправя се на вкус.

  2. 2.

    Формички за мъфини или купички за суфле се намазват с масло. Напълват се със сместа и се слагат да се пекат на водна баня за 40 мин. на 160˚ С.

  3. 3.

    Хлябът се изрязва на кръгчета с диаметъра на купичките, в които се пече кремът. Кръгчетата се намазват със зехтин и се запичат на 190˚ С, докато порозовеят. Докато са горещи, се натриват с разрязаната скилидка чесън.

  4. 4.

    Кремът от тиквички се обръща върху чесновите канапета.


Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари