Крем от печени чушки с гарнитура от зелен боб
Да, кремът може да не е само десерт. Този, който ви представяме е оригинално и свежо предястие, съчетало в себе си любимите на всички червени печени чушки и нежната консистенция, типична за един крем брюле, например.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за крема от печени чушки:
- 4 червени печени чушки
- 2 яйца
- 100 мл сметана
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки
- за гарнитурата:
- 2 с. л. зехтин
- 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 500 г зелен фасул
- 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
- 1 стрък розмарин
- 1 с. л. лимонов сок
- за соса:
- 1 с. л. зехтин
- 1 с. л. лук, нарязан на ситно
- 1 ч. л. листа от розмарин, нарязани на ситно
- 1 ч. ч. бяло вино
- 100 г студено масло, нарязано на кубчета
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Печените чушки се обелват много добре и се пасират. Смесват се с яйцата и сметаната. Добавя се MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки. Намазват се с масло формички за суфле и се пълнят до половина. Пекат в загрята до 150°С фурна на водна баня, докато сместа се втвърди.
- 2.
Кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон се разтваря в 500 мл вряща вода. Прибавя се зеленият фасул и се сварява за 20 мин.
- 3.
В загретия зехтин се запържват лукът, розмаринът и чесънът. Добавя се отцеденият фасул. Разбърква се. Подправя се с лимоновия сок.
- 4.
За соса лукът и розмаринът се запържват в загретия зехтин. Добавя се виното и се оставя да изври наполовина. Отстранява се от огъня. Подправя се със сол и пипер на вкус и едно по едно се прибавят кубчетата масло, докато се поемат напълно.
- 5.
Кремът от чушките се поднася със зеления фасул и соса.