Кокосови тарти с малинов крем
СъставНеобходими продукти за около 20 броя
- за кората:
- 2 белтъка
- 100 г фина кристална захар
- 200 г пълномаслени кокосови стърготини
- 2 с. л. брашно
- 1 с. л. масло
- за крема:
- 100 г заквасена сметана
- 250 г бял шоколад
-
1 ч. ч. малини – пресни или замразени
Начин на приготвяне
- 1.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Постепенно се прибавя захарта. Брашното се пресява и се смесва с кокосовите стърготини. Сместа се добавя към белтъците при внимателно разбъркване.
- 2.
Формички за тарталети или за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с брашно. От сместа се взима малка топка и се разстила по дъното и стените на формичките, така че да се оформи ръб с височина около 1 см. Пекат се в предварително загрята фурна на 180° С около 15 мин., или докато ръбчетата леко порозовеят. Оставят се да изстинат във формите и се изваждат.
- 3.
За крема шоколадът се нарязва и се разбърква със сметаната. Слага се да се стопи на водна баня при непрекъснато разбъркване. Охлажда се.
- 4.
Малините се размразяват и се пасират. Прецеждат се. Малиновото пюре се разбърква с шоколадовия крем. Напълват се тартите. Гарнират се с пресни плодове или сладко.