Начало За нас Реклама Контакти

Кокосови тарти с малинов крем

Снимка за Кокосови тарти с малинов крем
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Със сигурност  животът ще е по-добър и весел, след като опитате този фин крем от бял шоколад и малини в съчетание с кокосови тарталетни основи.

СъставНеобходими продукти за около 20 броя

  1. за кората:
  2. 2 белтъка
  3. 100 г фина кристална захар
  4. 200 г пълномаслени кокосови стърготини
  5. 2 с. л. брашно
  6. 1 с. л. масло
  7. за крема:
  8. 100 г заквасена сметана
  9. 250 г бял шоколад
  10. 1 ч. ч. малини – пресни или замразени
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Постепенно се прибавя захарта. Брашното се пресява и се смесва с кокосовите стърготини. Сместа се добавя към белтъците при внимателно разбъркване.

  2. 2.

    Формички за тарталети или за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с брашно. От сместа се взима малка топка и се разстила по дъното и стените на формичките, така че да се оформи ръб с височина около 1 см. Пекат се в предварително загрята фурна на 180° С около 15 мин., или докато ръбчетата леко порозовеят. Оставят се да изстинат във формите и се изваждат.

  3. 3.

    За крема шоколадът се нарязва и се разбърква със сметаната. Слага се да се стопи на водна баня при непрекъснато разбъркване. Охлажда се.

  4. 4.

    Малините се размразяват и се пасират. Прецеждат се. Малиновото пюре се разбърква с шоколадовия крем. Напълват се тартите. Гарнират се с пресни плодове или сладко.


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари