Начало За нас Реклама Контакти

Кокосови мъфини

Снимка за Кокосови мъфини
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна

Маскираните като сладолед мъфини с забележителния вкус на бонбони Рафаело изискват прецизност при приготвянето им и то до степен разбитите яйца да се делят на половинки. А за по-лесно просто направете двойна доза. 

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • за мъфините:
  • 200 г пълномаслено кокосово мляко (18% мазнини)
  • 75 г масло
  • 125 г захар фин кристал
  • 2 ч. л. ванилена захар
  • 1,5 яйца
  • 150 г брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 20 г кокосово брашно
  • ½ с. л. ром
  • 12 вафлени чашки за сладолед
  • за пълнежа:
  • 2 с. л. подсладено кондензирано мляко
  • 2 с. л. кокосови стърготини
  • 1 ч. л. кокосов ликьор
  • 12 печени бадема
  • за крема:
  • 50 г бял шоколад
  • 50 мл сметана 35%
  • 25 г краве масло
  • 1 ч. л. кокосов ликьор
  • ½ ч. ч. кокосови люспи или стърготини 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Консервата с косовото мляко се слага в хладилника за 6 часа, без да се разклаща. Отделя се течната от втвърдената част.

  • 2.

    За крема сметаната се загрява до кипване и се залива нарязаният бял шоколад. Разбърква се, докато се стопи напълно. Прибавят се 30 г от втвърдената част на кокосовото мляко, маслото и ликьорът. Разбърква се до хомогенност. Слага се в хладилника за поне 2 часа.

  • 3.

    Маслото за мъфините се разбива на крем със захарта. Прибавят се постепенно ванилената захар и разбитите яйца.

  • 4.

    Брашното се пресява с бакпулвера и се разбърква с кокосовото брашно. Прибавя се на 2 пъти към маслената смес, като се редува с течната част от консервата кокосово мляко. 

  • 5.

    Тестото се сипва във вафлените кофички, опаковани в алуминиево фолио, и се пече във фурна, загрята на 170° С, около 18 мин. Охлаждат се върху решетка. В центъра на всеки мъфин се издълбава отвор с формата на фуния.

  • 6.

    За пълнежа се смесват кокосовите стърготини, ликьорът и конденизираното мляко. От сместа се слага по лъжичка в отвора на мъфините и в средата се поставя бадемът.

  • 7.

    Охладеният крем се разбива, докато стане пухкав и с него се намазват обилно мъфините. Поръсват се щедро с кокосовите люспи.

Ноем. 2016
Още подобни рецепти
Коментари