Хрупкави бисквитки със салвия
Когато търсите нещо дребно да похапнете, крекерите може винаги да ви подкрепят. А ако искате да знаете какво точно съдържат, направете си ги сами.
СъставНеобходими продукти за 25 броя
- 1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
- 1 ч. ч. фини овесени ядки
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 с. л. пресни листа от салвия, ситно нарязани
- ½ ч. л. смляна морска сол
- 100 мл студен зехтин
- 4 - 6 с. л. ледена вода
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се смесва с овесените ядки, бакпулвера, салвията и солта. Слага се в кухненския робот и се пуска на максимална мощност. Постепенно се добавят зехтинът и водата. Трябва да се получи пластично тесто, което може да се разточва.
- 2.
Тестото веднага се разточва тънко върху незалепваща повърхност или хартия за печене. Нарязва се на бисквитки и се изпичат до бледорозово за 10 - 14 мин. във фурна, загрята на 190° С.