Хрупкава палачинка с картофи и тиква
![Снимка за Хрупкава палачинка с картофи и тиква](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/26hrupkavapalachinka.jpg)
Ако съчетанието между картофи и тиква ви звучи обещаващо, със сигурност сте на прав път. Те се допълват идеално в това есенно предложение, което има и още едно немаловажно достойнство – приготвя се изключително лесно.
СъставНеобходими продукти за 4
- 200 г тиква или моркови
- 400 г картофи
- 1 глава лук
- 2 ч.л. MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 1 ч.л. мащерка
- 1 с.л. краве масло
- олио за пържене
- 4 яйца
- 2 с.л. MAGGI Унисос
- 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквата, лукът и картофите се обелват и се настъргват на едро ренде. Изстискват се добре от водата.
- 2.
Всички зеленчуци се смесват и се подправят с MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука. Прибавят се мащерката и маслото и сместа се разделя на 4 части.
- 3.
В тиган се сгорещява 1 с.л. олио и всяка от четирите части от картофената смес се изпържва поотделно по 6-8 мин. от всяка страна, като се притиска добре с шпатула.
- 4.
MAGGI Унисос се прибавя към 500 мл вряща вода, налива се оцетът, след което температурата се намалява и се чукват яйцата. Когато белтъкът се стегне, се изваждат и се изцеждат.
- 5.
Палачинките се сервират с яйцата и свежа салата.