Начало За нас Реклама Контакти

Хляб с орехи и синьо сирене

Снимка за Хляб с орехи и синьо сирене
55
Време за приготвяне: 55 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това е едно предложение за празника Св. Св. Константин и Елена на 21 май - топла питка към вкусна супичка или студена, нарязана на тънки парченца към плато със сирена и плодове.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 300 г / 2½ ч. ч. брашно
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 200 г синьо сирене или бяло саламурено сирене
  • 150 г орехи, нарязани на ситно
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 с. л. зехтин
  • ½ ч. ч. настърган пармезан или кашкавал, тип "Балкан"
  •   орехи за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, орехите и натрошеното сирене. Сместа се слага в купа. В средата се прави кладенче.

  2. 2.

    В кладенчето се слагат млякото и зехтинът. Замесва се меко тесто.

  3. 3.

    Тестото се оформя на питка, поръсва се с орехите и пармезана и се слага да се пече на 180°С за около 40 мин.


Подходящи типове вина
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари