Хляб с орехи и синьо сирене
55
Време за приготвяне: 55 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Това е едно предложение за празника Св. Св. Константин и Елена на 21 май - топла питка към вкусна супичка или студена, нарязана на тънки парченца към плато със сирена и плодове.
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 300 г / 2½ ч. ч. брашно
- 1 с. л. бакпулвер
- 200 г синьо сирене или бяло саламурено сирене
- 150 г орехи, нарязани на ситно
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 1 с. л. зехтин
- ½ ч. ч. настърган пармезан или кашкавал, тип "Балкан"
- орехи за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, орехите и натрошеното сирене. Сместа се слага в купа. В средата се прави кладенче.
- 2.
В кладенчето се слагат млякото и зехтинът. Замесва се меко тесто.
- 3.
Тестото се оформя на питка, поръсва се с орехите и пармезана и се слага да се пече на 180°С за около 40 мин.
Подходящи типове вина
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари