Хлебчета с маслини, печени чушки и розмарин
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Чаровната певица Белослава сготви специално за "Меню" тези благоуханни хлебчета в средиземноморски стил. Те са чудесен избор за партита, но може да ги приготвите и за закуска.
СъставНеобходими продукти за 4
- 500 г брашно
- 7 г суха мая
- 2 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 130 мл вода
- 1 с.л. зехтин
- 1 печена чушка
- 2 с.л. едро смляна маслинена паста
- 2 с.л. нарязан пресен розмарин
- 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне
- 1.
Маята се разтваря във водата заедно със захарта. Брашното се пресява, разбърква се със солта и се замесва тесто. Меси се около 10 мин. и се оставя за втаса 1 час на стайна температура.
- 2.
Тестото се разделя на две и в едната част се слагат нарязаната печена чушка и 1 с.л. от розмарина, а в другата се слагат пастата и останалият розмарин. Оформят се 8 топки, които се слагат в тавичка. Намазват се с яйцето и се пекат около 40 мин. на 190°С.
Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари