Начало За нас Реклама Контакти

Кексчета с моркови

Снимка за Кексчета с моркови
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Морковите са еднакво вкусни, както на зайо-байовците, така и на двукраките такива. След тези кексчета малките разбойници ще подскачат напред-назад с още по-голям ентусиазъм, а очичките им ще греят от удоволствие.

СъставНеобходими продукти за 10 броя

  • 3 яйца
  • 100 г кафява или пудра захар
  • 125 г стопено масло
  • 2 с. л. мляко
  • 1 с. л. настъргана портокалова кора
  • ½ ч. ч. настъргани на едро орехи
  • ½ ч. ч. фурми или стафиди
  • 200 г настъргани на едро ренде моркови
  • 175 г брашно
  • 1 ч. л. канела
  • 1 с. л. бакпулвер
  • за глазурата:
  • 200 г крем сирене
  • 2 с. л. течен мед
  • 1 с. л. настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Формичките за кексчета, хартиени капсули или чашки за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с галета. Фурната се загрява до 200°С.

  2. 2.

    Разбиват се заедно яйцата, захарта, маслото и млякото. Прибавят се орехите, портокаловата кора, сушените плодове и морковите.

  3. 3.

    Брашното се пресява с бакпулвера и канелата и се разбърква с яйчената смес.

  4. 4.

    Тестото се изсипва във формичките, но не бива да надвишава от обема им. Пече се около 20 мин. Готовите кексчета се охлаждат във формите и се изваждат.

  5. 5.

    Крем сиренето се разбива на крем с меда и портокаловата кора. Кексчетата се намазват с глазурата и се украсяват с плодовете и ядките.


Окт. 2007
Още подобни рецепти
Коментари