Начало За нас Реклама Контакти

Кейк с цели ябълки

Снимка за Кейк с цели ябълки
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Един хубав кейк с ябълки винаги означава приятни преживявания и точно това ни предлага този лек и ароматен сладкиш, в който плодовете са използвани по интересен начин.

СъставНеобходими продукти за 8-10 порции

  • 7-8 ябълки
  • за плънката на ябълките:
  • 5 с. л. захар
  • 1 ½ с. л. канела
  • 1 ½ ч. ч. орехи, едро счукани
  • 2 с. л. стафиди или нарязани сушени кайсии
  • 90 г краве масло
  • за блата:
  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ч. ч. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • за блата:
  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ч. ч. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • за гарниране:
  •  пудра захар
  •  кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Ябълките се обелват и се почистват от семките, но трябва да останат цели. Подреждат се в кръгла тефлонова форма.

  2. 2.

    Смесват се всички продукти за пълнежа без маслото и ябълките се напълват. Върху всяка ябълка се слага по парче масло.

  3. 3.

    Напълнените плодове се пекат 30 - 40 мин. в предварително загрята на 180° С фурна, докато поомекнат и водата се изпари. Ябълките остават само на карамел, получен от маслото и захарта в пълнежа.

  4. 4.

    Към края на печенето на ябълките се приготвя тестото. Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Добавят се пресетите заедно брашно о бакпулвер и се разбърква.

  5. 5.

    Изпечените ябълки се заливат с тестото. Сместа трябва леко да покрие ябълките. Пече се на 180° С още 30 - 40 мин. до готовност. Веднага се обръща внимателно и се поръсва с пудра захар и кокосови стърготини.

ИДЕЯ: Ако предпочитате по-сочен блат, преди да обърнете сладкиша, леко го сиропирайте със захарен сироп.

Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари