Начало За нас Реклама Контакти

Кашкавалени топчици

Снимка за Кашкавалени топчици
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Уникалният наситен вкус на овчия кашкавал дава на това бързо предястие предимството да изненадва изключително приятно всеки, който опита тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 10-12 броя

  1. 2 белтъка
  2. 150 г овчи кашкавал, настърган
  3. 2 с. л. царевично брашно
  4. 2 с. л. магданоз или копър, ситно нарязани
  5. 250 мл олио за пържене
  6.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. Добавят се кашкавалът, магданозът и брашното. Не се бърка прекалено дълго.

  2. 2.

    Олиото се сгорещява. От сместа се оформят топчета, пускат се в загрятото олио и се обръщат, за да се зачервят от всички страни.

  3.  

Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари