Кашкавалени топчици
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Уникалният наситен вкус на овчия кашкавал дава на това бързо предястие предимството да изненадва изключително приятно всеки, който опита тази рецепта.
СъставНеобходими продукти за 10-12 броя
- 2 белтъка
- 150 г овчи кашкавал, настърган
- 2 с. л. царевично брашно
- 2 с. л. магданоз или копър, ситно нарязани
- 250 мл олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. Добавят се кашкавалът, магданозът и брашното. Не се бърка прекалено дълго.
- 2.
Олиото се сгорещява. От сместа се оформят топчета, пускат се в загрятото олио и се обръщат, за да се зачервят от всички страни.
Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари