Кашкавалени пикантни кюфтенца
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Кашкавалът е многолико балканско сирене, от което дори може да се направят тези твърде изкусителни кюфтенца.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 яйца
- 300 г кашкавал, едро настърган
- 1 зелена люта чушка, фино нарязана
- 2 с. л. ситно нарязан магданоз
- 1 ч. л. червен пипер, едро смлян
- 2 с. л. натурално царевично нишесте
- олио за пържене на маслена баня
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбъркват заедно с кашкавала, чушката, магданозът и пиперът. Постепенно се прибавя нишестето.
- 2.
Олиото се загрява до 175˚ С. От сместа с лъжица се пускат малки топки в загрятата мазнина и се изпържват до наситено златисто. Гарнират се със свежа салата.
Подходящи типове вина
Септ. 2014
Още подобни рецепти
Коментари