Кашкавал на фурна
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Семпла, лесна и вече позабравена българска градска рецепта, която заслужава отново да се завърне в родните кухни.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. брашно
- 300 г прясно мляко
- 400 г кашкавал, едро настърган
- 4 яйца
- 50 г масло
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се разбърква на еднородна смес с млякото, добавят се яйцата и кашкавалът. Подправя се с черен пипер на вкус.
- 2.
В тавичка се сгорещява маслото и в него се сипва сместа. Пече се около 20 мин. в загрята фурна на 180° С, докато се зачерви.
- 3.
Нарязва се и се поднася.
Подходящи типове вина
Септ. 2014
Още подобни рецепти
Коментари