Каша със зелении
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Яли ли сте каша? Ако не сте, опитайте това вкусно и хранително ястие. А ако вече познавате тази стара българска гозба, със сигурност знаете нейните прости, но важни предимства.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- ½ ч. ч. ориз
- 1 ч. ч. вода
- 3 с. л. масло
- 500 г лапад, киселец или спанак, нарязани на ситно
- 1 с. л. брашно
- 1 ч. ч. кисело мляко
- 3 яйца, леко разбити
- 2 с. л. нарязан на ситно джоджен
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Оризът се измива добре и се слага да заври с водата и сол на вкус. Когато цялата вода се поеме от ориза, се отстранява от огъня.
- 2.
Маслото се разтопява и в него се слага лападът. Когато позавехнат, се прибавя брашното. След 2-3 мин. се слагат млякото, оризът, джодженът и яйцата. Подправя се със сол и пипер. Всичко се разбърква, докато яйцата се пресекат.
Съвет: Кашата е много по-вкусна, ако се направи със смесени зелении.
Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари