Начало За нас Реклама Контакти

Каша от коприва с яйца и орехи

Снимка за Каша от коприва с яйца и орехи
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Вероятно това е рецептата (с вариации спанак и лапад), заради която повечето деца ненавиждат тези листни зеленчуци. "Яж, бабиното, има много желязо!" - този рефрен сигурно ви е познат. Но щом сте се спрели на тази страница, значи сте преодолели неприятните усещания от детството и сте готови да пробвате отново. Или пък сте от малцината, които и в крехка възраст са яли с удоволствие тези наистина полезни храни."

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг коприва
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 125 г масло
  • 60 г брашно
  • 100 г орехови ядки, едро смлени
  • 4  яйца
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Копривата се измива добре и се попарва за 3-5 мин. във вряща подсолена вода. Изцежда се и се нарязва.

  2. 2.

    Маслото се разтопява и в него се запържва лукът, прибавя се брашното, копривата и се залива с гореща вода (около 800 мл). Бърка се докато се получи умерено гъста каша. Слагат се орехите и кашата се оставя да поври 5 минути. Подправя се на вкус с лимонов сок и пипер.

  3. 3.

    Готовата каша се изсипва в тава, отгоре се чукват яйцата и се слагат във фурната да се забулят.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари