Картофени рьощи
100
Време за приготвяне: 100 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Обикновено хрупкавите рьощи се поднасят с бланширано в подсолена вода прясно зеле, но са чудесни и като десерт, поръсени с пудра захар. На езика романш, който говорят в алпийската област между Италия и Швейцария, те са известни като грости или грьощи.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г картофи
- 1 яйце
- 1 ч. ч. брашно
- 1 ч. л. сол
- 1 ч. л. олио за тестото
- 2 ч. ч. олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се сваряват с кората, още горещи се обелват, пресоват се и се оставят да изстинат.
- 2.
Объркват се с половината от брашното, слагат се яйцето, солта и олиото. Ако има нужда, се добавя още брашно. Тестото се разточва върху обилно набрашнена повърхност и се нарязва на ленти с размер 10х6 см. Изпържват се до златисто в сгорещеното олио.
Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари