Картофени кюфтета
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
От какво ли не правим кюфтета в нашата страна: от магданоз, от тиквички, от спанак, от смесени зеленчуци, дори от леща. Но картофените кюфтета са безспорна класика и любимо ястие на мнозина, а тази рецепта е изпитана и много вкусна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 кг сварени картофи
- 1 стрък праз, ситно нарязан
- 1 ч. ч. бяло сирене, натрошено
- 100 г топено сирене, нарязано на малки кубчета
- 1 с. л. чубрица
- 1 ч. л. черен пипер
- 2 с.л. магданоз, ситно нарязан
- 1 ч. л. сух джоджен
- 3 яйца
- 100 г галета
- 4 с. л. зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се настъргват на едро ренде и се объркват на хомогенна смес с праза, двата вида сирене, чубрицата, пипера, магданоза, джоджена и 2 яйца.
- 2.
Оформят се малки плоски кюфтета, които се овалват в останалото разбито яйце и галетата и се подреждат в тавичка с незалепващо покритие. Напръскват се със зехтина и се запичат за 20 мин. във фурна загрята на 200° С. Поднасят се горещи със салата.
Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари