Начало За нас Реклама Контакти

Картофени кнедли

Снимка за Картофени кнедли
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Независимо дали се наричат кнедли, равиоли или дим сум, варените тестени произведения с разнообразни плънки са ефектни и лесни за приготвяне ястия. Нашето предложение е с типичен средноевропейски кулинарен характер - богат, ароматен и засищащ. Посветете му днешния си ден!

СъставНеобходими продукти за 0

  • За тестото:
  • 1 яйце
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 2 1/2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • За плънката:
  • 3 средни сварени картофа
  • 3 с.л. разтопено краве масло
  • 1/3 ч.ч. настъргано сирене чедар
  • 100 г крем сирене
  • 1 с.л. магданоз, нарязан на ситно
  • 3 кубчета MAGGI Пилешки бульон
  •   черен пипер на вкус
  •   индийско орехче на вкус
  •   разтопено масло
  •   магданоз за гарниране
  •   черен пипер за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцето се разбива със сметаната, млякото, водата и солта. Прибавя се половината от брашното и се разбърква с дървена лъжица. Доомесва се върху плота с останалото брашно. Тестото трябва да стане гладко и еластично.

  2. 2.

    Картофите се смачкват на пюре и се разбъркват с двата вида сирене, магданоза, черен пипер и индийско орехче на вкус.

  3. 3.

    Тестото се разточва на лист с дебелина 4 мм върху набрашнена повърхност. Изрязват се кръгове, в центъра на които се поставя по едно топче от плънката. Краищата се слепват така, че да се образува кръст.

  4. 4.

    В 1,5 л кипяща вода се разтварят кубчетата MAGGI Пилешки бульон и се пускат по няколко кнедли. Щом се издигнат на повърхността, се оставят да поврат още 1 мин. и се изваждат. Сервират се веднага с топено масло, магданоз и пипер.

Продуктите са за 20 броя.

Галерия
Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари