Картофени кнедли
Независимо дали се наричат кнедли, равиоли или дим сум, варените тестени произведения с разнообразни плънки са ефектни и лесни за приготвяне ястия. Нашето предложение е с типичен средноевропейски кулинарен характер - богат, ароматен и засищащ. Посветете му днешния си ден!
СъставНеобходими продукти за 0
- За тестото:
- 1 яйце
- 1 с.л. заквасена сметана
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.ч. вода
- 2 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. сол
- За плънката:
- 3 средни сварени картофа
- 3 с.л. разтопено краве масло
- 1/3 ч.ч. настъргано сирене чедар
- 100 г крем сирене
- 1 с.л. магданоз, нарязан на ситно
- 3 кубчета MAGGI Пилешки бульон
- черен пипер на вкус
- индийско орехче на вкус
- разтопено масло
- магданоз за гарниране
- черен пипер за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцето се разбива със сметаната, млякото, водата и солта. Прибавя се половината от брашното и се разбърква с дървена лъжица. Доомесва се върху плота с останалото брашно. Тестото трябва да стане гладко и еластично.
- 2.
Картофите се смачкват на пюре и се разбъркват с двата вида сирене, магданоза, черен пипер и индийско орехче на вкус.
- 3.
Тестото се разточва на лист с дебелина 4 мм върху набрашнена повърхност. Изрязват се кръгове, в центъра на които се поставя по едно топче от плънката. Краищата се слепват така, че да се образува кръст.
- 4.
В 1,5 л кипяща вода се разтварят кубчетата MAGGI Пилешки бульон и се пускат по няколко кнедли. Щом се издигнат на повърхността, се оставят да поврат още 1 мин. и се изваждат. Сервират се веднага с топено масло, магданоз и пипер.
Продуктите са за 20 броя.