Карфиол със сусам и чеснов сос
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г нарязан на розички карфиол
- 3 с. л. брашно
- 6 с. л. галета
- 2 с. л. сусам
- 2 леко разбити яйца
- 1 ч. ч. олио за пържене
- сол на вкус
- пипер на вкус
- за соса:
- 3 с. л. лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- 6 с. л. зехтин
- 3 с. л. сирене крема или извара, по желание
- 2 с. л. нарязан магданоз
- 100 г обезкостени зелени маслини
Начин на приготвяне
- 1.
Карфиолът се подварява за 5 мин. в подсолена вода, отцежда се, подсушава се. Галетата се смесва със сусама. Всяка розичка карфиол първо се овалва в брашно, после в яйце и накрая в галетата със сусама. Изпържват се до златисто в сгорещеното олио.
- 2.
Всички продукти за соса се пасират заедно.
- 3.
Карфиолът се сервира, полят със соса.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари