Начало За нас Реклама Контакти

Какаов сладкиш

Снимка за Какаов сладкиш
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Когато какаото и ядките се срещнат в десерт, все едно всичко наоколо притихва и замръква, за да останат само невероятното топло ухание и предчувствието за първата вълшебна хапка.

СъставНеобходими продукти за 12 порции

  • 60 г какао
  • 250 г масло
  • 4 яйца
  • 50 г фина кристална захар
  • 400 г брашно с набухватели
  • 1 ч. л. ванилена захар
  • 1 щипка сол
  • 1 ч. ч. едро нарязани лешници или орехи
  • за глазурата:
  • 60 мл врящо прясно мляко
  • 60 г меко масло
  • 3 с. л. какао
  • 1 ч. л. разтворимо кафе
  • 350 г пудра захар
  • 100 г запечени лешници и филирани бадеми, по желание 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маслото се стопява и се разбърква с какаото.

  • 2.

    Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се маслено-какаовата смес на тънка струя. Сипват се пресятото брашно, ванилената захар, солта и ядките. Сместа се сипва в тавичка и се пече около 50 мин. в загрята фурна на 170° С.

  • 3.

    За глазурата всички съставки се разбъркват заедно на кремообразна смес и изпеченият сладкиш се залива веднага. Поръсва се с ядките, нарязва се и се сервира. 

Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари