Начало За нас Реклама Контакти

Кайсиев чийзкейк

Снимка за Кайсиев чийзкейк
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Чийзкейкът е един от най-подходящите десерти за лятото – лек, освежаващ и фин. Ние ви го поднасяме с вкуса и аромата на сочни кайсии и ви съветваме да не пропускате да си доставите това изкусително кулинарно удоволствие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г натрошени маслени бисквити
  • 100 г меко масло
  • 500 г зрели пресни кайсии или отцедени, от компот
  • 600 г обезсолено сирене дунавия или крем сирене
  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ч. л. есенция ванилия
  • 150 г конфитюр от кайсии
  • 20 мл ром или коняк
  • 50 мл кайсиев нектар

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фурната се загрява до 170°С. Бисквитите се натрошават и се смесват с мекото масло. Сместа се притиска по дъното и стените на форма с подвижни стени, застлана с хартия за печене.

  2. 2.

    Кайсиите се нарязват на едро. Разбиват се сиренето и захарта. Прибавят се ванилията и всички яйцата. Разбива се на бавна скорост. Слагат се кайсиите. Сместа се разбърква и се изсипва в кората. Пече се около 1 час.

  3. 3.

    Охлажда се 15 мин., освобождава се от формата и се охлажда напълно.

  4. 4.

    Приготвя се глазурата, като конфитюрът се загрява на слаб огън заедно с нектара и алкохола. Сгъстява се, пасира се и се изсипва върху сладкиша, заглажда се и се охлажда.


Юни 2008
Още подобни рецепти
Коментари